Biography

BIOGRAPHY

Merel Zoet (20 oktober 1992, Nederland) is een allround (media) strateeg, fotograaf, coördinator en producer.

CARRIÈRE

‘In front of the lens

Als jong meisje werd Merel altijd al verteld dat zij eruit zag als een model, zelf kon zij dat toen nog niet echt geloven. Wel voelde zij ze zich sterk verbonden met de creatieve industrie. Zo schreef ze op zevenjarige leeftijd al graag over het leven, maakte ze interieurtekeningen en sieraden, ontwierp ze kleding voor haar barbies, had ze een grote interesse in fotografie en deed ze alsof ze videoclips filmde of tijdschriften maakte. Op dertienjarige leeftijd werd Merel gescout en ging zij aan de slag als model. In het begin moest zij modellenklussen combineren met de middelbare school. Maar zodra zij op haar zestiende geslaagd was voor de HAVO, vertrok ze naar Parijs en later Hamburg, Londen en Milaan om full-time te werken. Toch koos zij er na een jaar voor om te gaan studeren om zich te verdiepen in de zakelijke kant van deze industrie. Een goede balans tussen “het plaatje” als pure uiterlijke vertoning en meer diepgang was toen al erg belangrijk voor haar.

Toen zij na haar studie solliciteerde om als boeker andere modellen te versterken, werd haar direct verteld dat zij beter eerst zelf weer aan de slag kon gaan als model. Dankzij serieuze training kwam ze binnen een half jaar weer in vorm en kon zij al snel weer op internationaal niveau aan de slag. Ze combineerde dit met haar andere werk als mediastrateeg, coördinator en producer. Echter kreeg Merel vanwege de fashionmaten gezondheidsproblemen en koos zij er daarom voor om het modellenwerk op een lager pitje te zetten. Tegenwoordig is zij vooral achter de camera te vinden.

‘Behind the lens

Vanuit Merel haar freelance productie werk vroegen een aantal modemerken haar of zij hun vaste fotografe wilde worden. Zo deed zij haar eerste ervaring op in de fotografie. Voor Merel voelde dit als een onverwachtse droom die uit kwam. Maar omdat zij ontzettend kritisch is op haar eigen werk, heeft zij op een gegeven moment vanuit eigen initiatief al haar klanten opgezegd en een stapje terug gedaan uit de creatieve wereld. Zij nam de ruimte om haar eigen weg te vinden in het creëren zonder dat er direct commerciële doeleinden aan verbonden waren. In de tussentijd kon zij zich laten bijscholen op de FotoAcademie in Amsterdam en heeft zij zich volledig ingezet om haar partner te ondersteunen in de groei van zijn makelaarskantoor Den Uyl Real Estate. Nu Merel heeft geleerd hoe zij haar visie technisch gezien nog beter tot uiting kan brengen, werkt zij aan haar grote passie: het fotograferen en interviewen van bijzondere, prachtige mensen die haar inspireren. De balans tussen de zakelijke wereld met duidelijke resultaten en vrijheid in creativiteit is voor haar heel prettig.

De spirit

Individual forces, combined power

Vanuit Merel haar brede interesse en nieuwsgierigheid heeft zij verschillende functies mogen vervullen voor een groot aantal bedrijven, voornamelijk binnen de creatieve industrie. Ze werkte o.a. als multimedia concept creator, websitebouwer, producer, booker, eventmanager, redacteur, food styliste, PR communicator, videograaf, editor, fotografe, mediastrateeg, social media manager en projectmanager, kort gezegd: multimedia creative… Door deze verschillende ervaringen begrijpt ze beter hoe deze functies kunnen samenwerken en welke mogelijkheden er zijn om een merk of boodschap naar buiten te brengen met alle uitingen die daarbij komen kijken.

Door de combinatie van haar ervaringen heeft zij oog gekregen voor de coördinatie en het uitdragen van het grotere doel en ziet zij op natuurlijke wijze hoe processen efficiënter, effectiever en tegelijkertijd plezieriger kunnen worden gemaakt. Daarbij vindt zij vindt het vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, het beste uit zichzelf haalt en is ervan overtuigd dat wanneer individuele krachten op de juiste manier worden samengebracht de resultaten zowel individueel als samen in een team ongelimiteerd kunnen zijn. Het geeft haar vooral voldoening om andere mensen blij te maken met een duidelijk resultaat. Daarbij is haar motto “Keep it real and never stop learning”.

Ervaring

Naast haar opdrachtgevers vanuit modellenwerk heeft Merel nauw samengewerkt met celebrities en bedrijven zoals Adfactor, AMFI, Albert Heijn, Arma Leder, B Academy, Colourfool Agency, Chantal Bles, De Boekers, Den Uyl Real Estate, Doutzen Kroes, Elite Model Look, ESSIE, Hero Fruit, FemmeFab, Gerrit Rietveld Academy, Garnier, G-Shock, ID&T, Hed Kandi, It’s Me Management, LINDA. Magazine, LINDA.meiden, LINDA.mode, LINDA.wonen, L’HOMO, L’Oréal, LXRY Media Group (Masters of LXRY en alle deelnemers, LXRY.nl, LXRY Magazine, LXRY TV, Invited Magazine), Maartje PR, Manege de Roosberg, Maybelline, Milk Model Management, Modelwerk, Network Model Agency, NEXT Model Management, Nick & Simon, SPS Model Management, Steel Entertainment Group, Studio ROOM, PLAKK Entertainment, Universal, Uno Models, The Image Factory PR, The Insiders, The Model House TV, The Model’s Health Pledge, The Voice Of Holland, TomTom, Zorggroep Oude & Nieuweland.

PERSOONLIJK

Keep it real

Merel is erg leergierig en heeft een grote interesse in economie, energie, filosofie en psychologie. Juist door haar werk waarbij voornamelijk wordt gefocust op de buitenkant, wil zij alles weten over de binnenkant. Welk plaatje wordt voorgehouden, wat is het echte verhaal hierachter en wat zijn de feitelijke oorzaken en beweegredenen? Waarom reageren mensen op elkaar zoals zij dit doen en welke gevolgen heeft dit? Hoe kun je deze processen verbeteren en managen in de richting die je zelf of als bedrijf wilt? Op welke manier kun je gepassioneerd werken aan de ultieme resultaten op alle gewenste aspecten in het leven? In deze oneindige zoektocht heeft zij inmiddels behoorlijk veel kennis opgedaan. Tot slot zijn reizen, tekenen en sporten in de natuur voor haar de meest inspirerende manieren om te ontspannen.