Biography

BIOGRAPHY

Merel Zoet (20 oktober 1992, Nederland) is een allround (media) strateeg, coördinator en producer.

CARRIÈRE

Het plaatje

Als jong meisje werd Merel altijd al verteld dat zij eruit zag als een model. Zelf voelde ze zich sterk verbonden met de creatieve industrie. Zo schreef ze op zevenjarige leeftijd al graag over het leven, maakte ze interieurtekeningen en sieraden, ontwierp ze kleding voor haar barbies, had ze een grote interesse in fotografie en deed ze alsof ze videoclips filmde of tijdschriften maakte. Op dertienjarige leeftijd werd Merel gescout en ging zij aan de slag als model. In het begin moest zij modellenklussen combineren met de middelbare school. Maar zodra zij op haar zestiende geslaagd was voor de HAVO, vertrok ze naar Parijs en later Hamburg, Londen en Milaan om full-time te werken. Toch koos zij er na een jaar voor om te gaan studeren om zich te verdiepen in de zakelijke kant van deze industrie.

Toen zij na haar studie solliciteerde om als boeker andere modellen te versterken, werd haar direct verteld dat zij beter eerst zelf weer aan de slag kon gaan als model. Dankzij serieuze training kwam ze binnen een half jaar weer in vorm en kon zij al snel weer op internationaal niveau aan de slag. Ze combineerde dit met haar andere werk als mediastrateeg, coördinator en producer. Echter kreeg Merel vanwege de fashionmaten gezondheidsproblemen en koos zij er daarom voor om het modellenwerk op een lager pitje te zetten. Omdat zij nog altijd plezier heeft in modellenwerk, doet zij tegenwoordig shoots als ‘in between model’.

Het verhaal

Individual forces, combined power

Vanuit Merel haar brede interesse en nieuwsgierigheid heeft zij verschillende functies kunnen vervullen voor een groot aantal bedrijven, voornamelijk binnen de creatieve industrie. Door deze verschillende ervaringen begrijpt ze beter hoe deze functies kunnen samenwerken en welke mogelijkheden er zijn om een merk of boodschap naar buiten te brengen met alle uitingen die daarbij komen kijken .

Door de combinatie van haar zakelijk én empathisch vermogen heeft zij oog gekregen voor de coördinatie en het uitdragen van het grotere doel en ziet zij op natuurlijke wijze hoe processen efficiënter, effectiever en tegelijkertijd plezieriger kunnen worden gemaakt.

Merel is een echte ‘achiever’en wordt binnen projecten regelmatig gevraagd als teamleider of coördinator. Zij vindt het belangrijk dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en is ervan overtuigd dat wanneer individuele krachten op de juiste manier worden samengebracht de resultaten zowel individueel als samen in een team ongelimiteerd kunnen zijn.

Ervaring

Naast haar opdrachtgevers vanuit modellenwerk heeft Merel nauw samengewerkt met celebrities en bedrijven zoals Adfactor, AMFI, Albert Heijn, Arma Leder, B Academy, Colourfool Agency, Chantal Bles, De Boekers, Doutzen Kroes, Elite Model Look, ESSIE, Hero Fruit, FemmeFab, Gerrit Rietveld Academy, Garnier, G-Shock, ID&T, Hed Kandi, It’s Me Management, LINDA. Magazine, LINDA.meiden, LINDA.mode, LINDA.wonen, L’HOMO, L’Oréal, LXRY Media Group (Masters of LXRY en alle deelnemers, LXRY.nl, LXRY Magazine, LXRY TV, Invited Magazine), Maartje PR, Manege de Roosberg, Maybelline, Milk Model Management, Modelwerk, Network Model Agency, NEXT Model Management, Nick & Simon, SPS Model Management, Steel Entertainment Group, Studio ROOM, PLAKK Entertainment, Universal, Uno Models, The Image Factory PR, The Insiders, The Model House TV, The Model’s Health Pledge, The Voice Of Holland, TomTom, Zorggroep Oude & Nieuweland.

PERSOONLIJK

Keep it real

Merel heeft een extreem grote interesse in economie, energie, filosofie en psychologie. Juist door haar werk waarbij voornamelijk wordt gefocust op de buitenkant, wil zij alles weten over de binnenkant. Welk plaatje wordt voorgehouden, wat is het echte verhaal hierachter en wat zijn de feitelijke oorzaken en beweegredenen? Waarom reageren mensen op elkaar zoals zij dit doen en welke gevolgen heeft dit? Hoe kun je deze processen verbeteren en managen in de richting die je zelf of als bedrijf wilt? Op welke manier kun je gepassioneerd werken aan de ultieme resultaten op alle gewenste aspecten in het leven? In deze oneindige zoektocht heeft zij inmiddels behoorlijk veel kennis opgedaan. Tot slot zijn reizen, tekenen en sporten in de natuur voor haar de meest inspirerende manieren om te ontspannen.